Za imunitet Hulka: Brzo, a moćno kuvano jelo od povrća

 

Sastojci:

2 kašike maslinovog ulja

1 veća glavica crnog luka, iseckana

4 velika čena belog luka, iseckana

1 kašika đumbira, oljuštenog i izrendanog

1 kašičica cimeta

1 kašičica kurkume

1 kašičica kima

1 litar povrtnog bujona

1 kg batata, oljuštenog i isečenog na kockice veličine 5 cm

800 g prženog paradajza, isečenog na kockice

1 konzerva leblebije od 400 g, proceđene

1 glavica kelja (oko 500 g), listovi na grubo iscepkani

1 kašičica soli

pola kašičice sveže mlevenog bibera

jogurt (po želji)

svež peršun (po želji)

Priprema:

U velikom loncu zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte crni luk i pržite dok ne postane staklast. Ubacite i beli luk i đumbir, pa dinstajte još minut, odnosno dok začini ne puste miris. Dodajte cimet, kurkumu, kim i kuvajte još nekoliko minuta dok se začini ne upiju u ulje.

Ulijte povrtni bujon i dodajte batat, paradajz i leblebiju. Kuvajte 15 minuta dok povrće ne omekša. Začinite solju i biberom, pa dodajte kelj. Kuvajte još pet minuta. Varivo servirajte toplo uz jogurt i svež peršun, po želji.

PRIJATNO!<3

Коментари