Sastojci:
2 kašike maslinovog ulja
1 veća glavica crnog luka, iseckana
4 velika čena belog luka, iseckana
1 kašika đumbira, oljuštenog i izrendanog
1 kašičica cimeta
1 kašičica kurkume
1 kašičica kima
1 litar povrtnog bujona
1 kg batata, oljuštenog i isečenog na kockice veličine 5 cm
800 g prženog paradajza, isečenog na kockice
1 konzerva leblebije od 400 g, proceđene
1 glavica kelja (oko 500 g), listovi na grubo iscepkani
1 kašičica soli
pola kašičice sveže mlevenog bibera
jogurt (po želji)
svež peršun (po želji)
Priprema:
U velikom loncu zagrejte maslinovo ulje na srednje jakoj vatri. Dodajte crni luk i pržite dok ne postane staklast. Ubacite i beli luk i đumbir, pa dinstajte još minut, odnosno dok začini ne puste miris. Dodajte cimet, kurkumu, kim i kuvajte još nekoliko minuta dok se začini ne upiju u ulje.
Ulijte povrtni bujon i dodajte batat, paradajz i leblebiju. Kuvajte 15 minuta dok povrće ne omekša. Začinite solju i biberom, pa dodajte kelj. Kuvajte još pet minuta. Varivo servirajte toplo uz jogurt i svež peršun, po želji.
PRIJATNO!<3
Коментари
Постави коментар