Sastojci za Vasinu tortu:
Kora:
5 jaja,
5 kašika šećera,
5 kašika mlevenih oraha,
1 kašika brašna,
sok od pomorandže za natapanje.
Fil:
200 g mlevenih oraha,
1 kašika vrućeg mleka,
6 žumanca,
12 kašika šećera,
125 g maslaca,
2 štangle čokolade.
Glazura:
6 belanaca,
200 g šećera,
1 šoljica vode.
Vasina torta se priprema na sledeći način:
Dobro umutite belanca, dodajte šećer, sve vreme muteći, pa dodajte žumanca i na kraju orahe i brašno.
Ispecite koru na 180 stepeni, 20-25 minuta.
Za fil izmešajte orahe i malo šećera i potom sve natopite sa vrelim mlekom.
Posebno dobro izmešajte žumanca i šećer, pa u to dodajte otopljenu čokoladu i umućeni maslac i sve dobro sjediniti.
Za glazuru dobro ulupajte belanca, a prethodno ušpinujte šećer i vodu.
Dobro ušpinovani šećer pažljivo dodajte u sneg od belanaca.
Koru poprskajte sokom od pomorandže, preko stavite fil, pa odozgo glazuru.
Коментари
Постави коментар