Recept ide ovako:
Potreban materijal:
za korice
100g maslaca
200g šećera
2 kašike meda
2 jaja
1 kašikica sode bikarbone
300g brašna + još dodatih 130-150g
fil
300g maslaca
397g (1 konzerva) slatkog kondenzovanog mleka za karamel – Dulce de Leche
80g mlevenih oraha
Priprema:
Prvo pripremiti karamel – Dulce de Leche.
Recept kako da to najlakše uradite je ovde.
Za korice, staviti maslac, med i šećer u šerpicu i kuvati na pari desetak minuta.
Dodati sodu bikarbonu i kuvati još jedan minut.
Skloniti sa pare i ručno umešati jaja, ne treba ih prethodno mutiti.
Odmah u toplo dodati 300 grama brašna i izmešati.
Smesu ostaviti da se ohladi, pa je zatim ostaviti i u frižider da odstoji, nekih sat vremena.
Smesu izvaditi na radni sto posut brašnom, pa uz dodatak ostatka brašna, premesiti dok se ne dobije srednje meko i glatko testo koje se lako odvaja od ruku i podloge.
Napraviti 9 identičnih loptica.
Korice razvući kružno na prečnik oko 22 cm, zatim uz pomoć kalupa ili tanjira iseći testo da se dobije prečnik 20,5-21 cm.
U pleh od električnog šporeta staviti pleh za pečenje, pa staviti dve isečene kore, taman toliko stane.
Peći i testo koje je isečeno kao višak, kasnije će se usitniti jer je potrebno za posipanje torte.
Korice peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180C oko 4-5 minuta, tek da blago porumene. Ipak, proveravati, jer zavisi i od rerne.
Pečene korice malo prohladiti, pa izvaditi iz pleha lagano.
Ponoviti postupak dok se ne utroši sav materijal.
Odvojiti 2 kašike oraha koje će se pomešati sa mrvicama sa kojima će se torta dekorisati.
Maslac sobne temperature penasto umutiti, dodavati kašiku po kašiku pripremljenog karamela lagano muteći mikserom i lepo sjediniti.
Ostaviti pola sata u frižideru da se malo stegne pre filovanja korica.
Na svaku koricu naneti sa vrhom punu kašiku fila, i posuti sa dve kašike mlevanih oraha. Ostaviti malo fila i da se premaže sa strane.
Ostatke testa, koje je pečeno sa svakom korom, samleti u blenderu, dodati orahe i posuti celu tortu.
Tortu ostaviti pre služenja na hladnom mestu da odstoji.
Što duže stoji ukusi se sve više sjedinuju i korice postaju mekše i sočnije, pa procenite kada ćete je praviti.








Коментари
Постави коментар