TAJNA SAVRŠENIH MAKARONA IZ RERNE JE OTKRIVENA

 

SASTOJCI:

2 crna luka

2 čena belog luka

400 g mlevenog mesa

3 paradajza

20 g paradajz paste

so, biber, majčina dušica, začinska paprika

500 g testenina

 

Za sos:

1 l mleka

70 g brašna

60 g putera

so

20 g sira

 

Još:

  • 100 g sira

 

PRIPREMA:

Ispržite seckani crni i beli luk, pa dodajte mleveno meso.

Kada se i meso uprži dodajte seckan ili samleven paradajz i paradajz pire.

Sve lepo promešajte, pa začinite.

Skuvajte makarone.

Otopite puter, pa dodajte brašno i mešajte.

Kada se zgusne i potamni sipajte mleko, ali nemojte da prestajete da mešate.

Dodajte so i sir i lepo sjedinite.

Nakon par minuta, kada je sos gotov, sipajte makarone.

Sjedinite, a zatim u nauljenu tepsiju sipajte pola makarona, pa mleveno meso i preostale makarone.

Pospite rendanim sirom i pecite na 200°C nekih 20 minuta.

 

Коментари