STARINSKA TORTA

Sastojci za 20 osoba BISKVIT (peku se dva): 3 jaja 1 šalica ulja(1,5 dl) 1 šalica mlijeka 20 dag brašna 20 dag šećera 1 prašak za pecivo 2 žlice kakao(za drugi biskvit) mlijeko i rum za natopiti biskvit KREMA: 5 dl mlijeka 4 žlice šećera 4 žlice brašna ili gustina 1 margarin 5-6 žlica štaub šećera malo mljevenih oraha,bajama ili poprženih lješnjaka DEKORACIJA: 0,5 l šlaga ČOKOLADNA GLAZURA: 10 dag čokolade za kuhanje 8 dag maslaca par kapi ulja Priprema 1. Ovo je mjera za jedan biskvit.Svi se sastojci pomiješaju i peku u kalupu obloženom alu folijom.U drugi biskvit dodamo i kakao.Pečemo oko 45 min na 180 stupnjeva ,ovisno od peći.Provjerimo čačkalicom je li pečeno.Kada se biskvit ohladi prerežemo ga na tri dijela i svaki dio navlažimo mlijekom i rumom. 2. U uzavrelo mlijeko sa šećerom dodamo umućeno brašno ili gustin i skuhamo uz miješanje.Ohladimo kremu i dodamo joj margarin kojeg smo pjenasto izradili sa štaubom.Dodati možemo mljevene orahe,bajame ili lješnjake ,ali i ne moramo. Slažemo naizmjenično svijetli i tamni biskvit,natopimo ga i premažemo kremom. 4. Ukrasimo tučenim šlagom ili čokoladnom glazurom. Glazuru pripremimo tako da maslac dovedemo do vrenja,maknemo sa vatre i umiješamo razlomljenu čokoladu i ulje.Miješamo dok se čokolada ne otopi.Prelijemo preko kolača i ostavimo neka se stisne na sobnoj temperaturi. Posluživanje Tortu treba napraviti dan ranije, a može je se i zamrzavati.Ako sam nešto zabrljala uzmite u obzir da mi je prvi put da postavljam recept i mogu vam reći da sam se umorila.

Коментари