Sastojci
za 20 osoba
BISKVIT (peku se dva):
3 jaja
1 šalica ulja(1,5 dl)
1 šalica mlijeka
20 dag brašna
20 dag šećera
1 prašak za pecivo
2 žlice kakao(za drugi biskvit)
mlijeko i rum za natopiti biskvit
KREMA:
5 dl mlijeka
4 žlice šećera
4 žlice brašna ili gustina
1 margarin
5-6 žlica štaub šećera
malo mljevenih oraha,bajama ili poprženih lješnjaka
DEKORACIJA:
0,5 l šlaga
ČOKOLADNA GLAZURA:
10 dag čokolade za kuhanje
8 dag maslaca
par kapi ulja
Priprema
1.
Ovo je mjera za jedan biskvit.Svi se sastojci pomiješaju i peku u kalupu obloženom alu folijom.U drugi biskvit dodamo i kakao.Pečemo oko 45 min na 180 stupnjeva ,ovisno od peći.Provjerimo čačkalicom je li pečeno.Kada se biskvit ohladi prerežemo ga na tri dijela i svaki dio navlažimo mlijekom i rumom.
2.
U uzavrelo mlijeko sa šećerom dodamo umućeno brašno ili gustin i skuhamo uz miješanje.Ohladimo kremu i dodamo joj margarin kojeg smo pjenasto izradili sa štaubom.Dodati možemo mljevene orahe,bajame ili lješnjake ,ali i ne moramo.
Slažemo naizmjenično svijetli i tamni biskvit,natopimo ga i premažemo kremom.
4.
Ukrasimo tučenim šlagom ili čokoladnom glazurom.
Glazuru pripremimo tako da maslac dovedemo do vrenja,maknemo sa vatre i umiješamo razlomljenu čokoladu i ulje.Miješamo dok se čokolada ne otopi.Prelijemo preko kolača i ostavimo neka se stisne na sobnoj temperaturi.
Posluživanje
Tortu treba napraviti dan ranije, a može je se i zamrzavati.Ako sam nešto zabrljala uzmite u obzir da mi je prvi put da postavljam recept i mogu vam reći da sam se umorila.
Коментари
Постави коментар