Ruske Kape

TIJESTO 8 kom Jaja 25 dkg šečera 25 dkg brašna glatkoh tip 550-Podravka 8 žlica vode 2 žlice kakaa 1 žličica sode bikarbone KREMA 4 žlice gustina dolcela 125 ml vode 0,5 lit vrhnje za kuhanje 1 margarin ili maslac 20 dkg šečera u prahu DEKORACIJA 20 dkg kokosa 20 dkg čokolade za kuhanje 4 žlice ulja Priprema : Razraditi sa mikserom žumanjce i šečer u glatku smjesu, potom dodati sve navedene sastojke i na kraj snjeg od bjeljanjaka. Izliti u veliki lim, preporučam na papiru za pečenje , peči na 180 15-20 min. Kada se biskvit ohladi sa kalupom za šubarice ili sa što manjim bičerinom rezati krugove, te ih uzdužno prerezati na pola. Za kremu skuhati na laganoj vatri uz stalno mješanje vrhnje za kuhanje, vodu i gustin, svo vrijeme miješati sa pjenjačom. Kada se kreme ohladi u nju dodati razrađeni margarin sa šečerom. Povezati kremu.Dva kruga povezati sa kremom, namazati okolo i uvaljati u kokos. Na vrh staviti čokoladnu glazuru od otopljene čokolade na pari sa uljem za sjaj.

Коментари