RUCAK ZA POLA SATA-Začinjena piletina

POTREBNO JE: 5 kašika maslinovog ulja, 800 g pilećih bataka i karabataka, 100 g luka, 50 g pančete, 3 čena belog luka, 50 ml dezertnog vina, 100 ml paradajz pirea, 1 kašičica kapara, 450 g smrznutog graška, 400 g krompira, so, biber, suvi začin, naseckan peršun PRIPREMA: Na zagrejanom ulju propržiti piletinu. Meso izvaditi, a u ulje dodati naseckan luk i propržiti. Zatim dodati naseckanu pančetu, sitno iseckan ili izgnječen beli luk i sve zaliti vinom i paradajz pireom. Vratiti piletinu i posuti suvim začinom. Nastaviti dinstanje, uz dodavanje vode po potrebi, oko pet minuta. Zatim dodati kapar, grašak i naseckani krompir. Dinstati oko 20 minuta, dok povrće ne omekša. Po potrebi posolite i pobiberite, i pospite iseckanim peršunom.

Коментари