Sastojci:
- 30 g crne čokolade
- 50 g putera
- 2 žumanca
- 95 g šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 70 ml mleka
- 20 g vode
- 70 g brašna za kolače
- 30 g kakao praha
- 5 g praška za pecivo
- 2 belanca
Za fil:
- 130 ml slatke pavlake
- 40 g tamne čokolade
- 10 g šećera
Priprema:
Žumanca umutite sa šećerom (25 g), pa dodajte mleko, vodu i vanilu.
Otopite čokoladu sa puterom. Postepeno sipajte u smesu sa žumancima i mešajte sve vreme. U tu smesu dodajte prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo. Dobro sjedinite.
Belanca umutite sa šećerom (70 g) u čvrst šne. Pomešajte obe smese i lagano promešajte.
Sipajte u kalup obložen pek papirom. Malo lupite kalup da se smesa lepo rasporedi.
Pecite u zagrejanoj rerni na 170°C oko 30-35 minuta. Čokoladu otopite sa slatkom pavlakom (30 ml), a ostatak (100 ml) umutite sa šećerom.
Pomešajte obe smese i premažite ispečenu koru. Pospite kakao prahom.
Bon appetit!
Коментари
Постави коментар