RASKOŠNA I KREMASTA ČOKOLADNA TORTA KAO IZ NAJBOLJIH POSLASTIČARNICA: Nijedno slavlje neće moći da prođe bez nje

. Sastav: 200 g pavlake 200 g šećera 15 g praška za pecivo 150 g maslaca 450 g brašna 30 g kakaoa Za fil: 1,3 kg pavlake 200 g šećera u prahu Za glazuru: 150 g čokolade 80 g slatke pavlake Priprema: U jednoj posudi izmešajte pavlaku, šećer, prašak za pecivo, dodajte istopljen maslac i sve dobro promešajte. Sipajte brašno, posolite i izmešajte. Jedan deo testa umesite i ostavite sa strane, a u drugi dodajte kakao i zamesite ga rukom. I od jednog i drugog testa, napravite po tri loptice, umotajte ih u foliju i ostavite u fližideru na 15-20 minuta. Za ovu tortu biće vam porebno 3 obične kore, 3 crne i jedna crno-bela. Koristite neki okrugli oblik kako biste dobili savršeno testo za tortu kojoj odgovara takav kalup. Svaku koru pecite na 200°C 5 minuta. U jednoj posudi umutite mikserom pavlaku sa šećerom u prahu, kako biste dobili beli fil. U okrugli kalup prvo stavite crnu koru, fil, pa običnu i sve tako ređajte, a tek na kraju stavite crno-belu koru. Ostavite celu noć da se stegne, a za galzuru koristiti čokoladu i slatku pavlaku.

Коментари