Sastojci
Potrebno je:
1 kg svinjske džigerice
mleko
1 vezica peršuna
6 češnja belog luka
biozačin
biber
50 g margarina
Priprema
Džigericu iseći na tanke šnicle. Poređati u dublji sud i preliti sa mlekom. Ostaviti u frižider najmanje pet sati, a najbolje bi bilo da ih prelijete uveče za sutradan.
Peršun i beli luk sitno iseckati. Posle proteka datog vremena džigericu izvaditi iz mleka i obrisati je kuhinjskom salvetom, da upije svu tečnost.
U dubljem tiganju zagrejati ulje. Dodati i 50 g margarina. Džigericu uvaljati u brašno i staviti da se prži. Kada porumeni jedna strana okrenuti da i druga strana dobije lepu rumenu boju. Prženu džigericu ređati u šerpicu i svako parče posuti sa biozačinom, belim lukom i peršunom, pa poklopiti. Tako uraditi sa svom isprženom džigericom.
Pripremljenu džigericu ostaviti poklopljenu da odstoji, oko pet minuta. Poslužiti je sa prilogom, po želji.
Коментари
Постави коментар