Pržena svinjska džigerica

Sastojci Potrebno je: 1 kg svinjske džigerice mleko 1 vezica peršuna 6 češnja belog luka biozačin biber 50 g margarina Priprema Džigericu iseći na tanke šnicle. Poređati u dublji sud i preliti sa mlekom. Ostaviti u frižider najmanje pet sati, a najbolje bi bilo da ih prelijete uveče za sutradan. Peršun i beli luk sitno iseckati. Posle proteka datog vremena džigericu izvaditi iz mleka i obrisati je kuhinjskom salvetom, da upije svu tečnost. U dubljem tiganju zagrejati ulje. Dodati i 50 g margarina. Džigericu uvaljati u brašno i staviti da se prži. Kada porumeni jedna strana okrenuti da i druga strana dobije lepu rumenu boju. Prženu džigericu ređati u šerpicu i svako parče posuti sa biozačinom, belim lukom i peršunom, pa poklopiti. Tako uraditi sa svom isprženom džigericom. Pripremljenu džigericu ostaviti poklopljenu da odstoji, oko pet minuta. Poslužiti je sa prilogom, po želji.

Коментари