Prolećni san

Braon kora: 2 jaja 10 kašika šećera 10 kašika ulja 10 kašika mleka 10 kašika brašna 1/2 praška za pecivo 2 kašike kakaa Bela kora: 4 belanca 5 kašika šećera 1 kašičica sirćeta Krem: 4 žumanca 600ml mleka 6 kašika šećera 10 kašika brašna 1/2 margarina 100 gr šećera u prahu 100 gr čokolade za kuvanje Priprema: braon kora: Nije potrebno miksirati. 2 jaja dobro žicom ulupati sa šećerom, dodati ulje pa izmešati da se sjedini, dodati mleko, dobro promešati i na kraju dodati brašno i kakao pa sve dobro sjediniti. istresti u podmazan pleh ili na pek papir i peći na 200 stepeni 20 minuta. Proverite čačkalicom. Ohladiti koru pa je preseći na dva dela Slični recepti Bela kora: Ulupati belanca i šećer u jak šne pa dodati sirće. istresti u isti pleh i kojem ste pekli braon koru, staviti pek papir pa na 150 susiti sat vremena. Izvaditi je iz pleha pa ohladiti. Krem: U mleko zakuvati smesu od žumanaca, šećera i brašna pa je potpuno ohladiti. Ulupati margarin sa prah šećerom pa dodati kremu. Podeliti fil na dva dela pa otopiti čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj pa dodati jednoj polovini fila. EXIF_IMG Filovanje: braon kora, braon fil, bela kora, zuti fil, odgore braon kora i dekoracija po želji. Takodje možete i filovati proizvoljno, mi smo tako. EXIF_IMG

Коментари