Posni trostruki užitak

Sastojci za koru: 150 gr brašna 6 kašika šećera 4 kašike oraha 100 ml mineralne vode 50 ml ulja 10 gr praška za pecivo Fil: 1l vode / sojino, bademovo, kokosovo mleko 6 kašika šećera 120 gr pudinga od vanile ili skroba 200 gr margarina 100 gr šećera u prahu 100 gr posne čokolade 3 kašike oraha ili više Još: biPriprema: Pošto pudingu treba vremena da se ohladi prvo ćemo njena pripremati. Nekih 800 ml vode ćemo staviti na vatru da provri, a ostatak vode, puding i šećer razmutiti, pa kada voda provri zakuvati ovu smesu i mešati dok se ne zgusne. SKlanjamo sa vatre pa stavljamo kesu ili foliju i ostavljamo da se hladi. Odmah zatim pripremamo koru. Uključiti rernu na 180 stepeni. Pomešati brašno, šećer, orahe i prašak za pecivo, pa zaliti mineralnom vodom i uljem. Sve sjediniti, masa je gušća, pa razvući u plehu približnih dimenzija 33 x 23cm na papiru za pečenje.lo koji sok i 150 gr petit keksa Pečemo nekih 20 minuta ili dok odgore blago ne porumeni. Ostavimo da se ohladi. Umutiti margarin sa šećerom u prahu, a ohladjeni puding malo izmutiti. Dodati margarinu pola pudinga, izmutiti, pa dodati ostatak i opet sve izmutiti. Podeliti smesu na 2 dela pa u jedan deo staviti 3 kašike oraha, a u drugi otopljenu i prohladjenu čokoladu. Sve dobro izmešati. Koricu isprskati sa malo soka, ne preterujte jer će se raspadati. Premazati ceo prvi fil, pa poslagati red petit keksa umočenog u mleko. Preko naneti drugi fil, poravnati pa dekorisati po želji. Ohladiti kolač nekoliko sati dok keks otpusti pa poslužiti. Prijatno.

Коментари