Sastojci:
– 5 komada pilećih prsa
– 2 male kašike soli
– 1/4 male kašike bibera
– 1/4 male kašike ljute paprike
– 1 mala kašika bijelog luka u prahu
– 1 mala kašika crvene paprike
– 2 kašike majoneze
– 2 kašike kiselog vrhnja
– 2 kašike parmezana
– 1.5 šolja krušnih mrvica
– 2 male kašike kukuruznog brašna
– 100 ml ulja (po želji)
Priprema:
Piletinu presjećI na pola da dobijemo tanje komade I onda po dužini na pola; jedan komad podijelimo na 4 dijela I stavimo u zdjelu.
Dodati sol, biber, bijeli luk, ljutu papriku I crvenu papriku I sve pomiješati.
Zatim dodati majonezu, kiselo vrhnje I parmezan I pomiješati da se sve sjedini.
Zdjelu zatvoriti plastičnom folijom I ostaviti u frižideru sat-dva.
Tepsiju podmazati uljem (ali može I bez ulja) I posuti kukuruznim brašnom (kukuruzno brašno se stavlja da se meso ne zalijepi za tepsiju) I oztaviti na stranu.
Piletinu uvaljati u krušne mrvice I redati u tepsiju. Kada smo utrošili svu piletinu, poprskati je opet sa uljem.
Piletinu pećI na 210 stepeni oko 25-30 minuta.

Коментари
Постави коментар