Pohovana piletina u pećnici: malo drugačija, ali mnogo ukusnija

Sastojci: – 5 komada pilećih prsa – 2 male kašike soli – 1/4 male kašike bibera – 1/4 male kašike ljute paprike – 1 mala kašika bijelog luka u prahu – 1 mala kašika crvene paprike – 2 kašike majoneze – 2 kašike kiselog vrhnja – 2 kašike parmezana – 1.5 šolja krušnih mrvica – 2 male kašike kukuruznog brašna – 100 ml ulja (po želji) Priprema: Piletinu presjećI na pola da dobijemo tanje komade I onda po dužini na pola; jedan komad podijelimo na 4 dijela I stavimo u zdjelu. Dodati sol, biber, bijeli luk, ljutu papriku I crvenu papriku I sve pomiješati. Zatim dodati majonezu, kiselo vrhnje I parmezan I pomiješati da se sve sjedini. Zdjelu zatvoriti plastičnom folijom I ostaviti u frižideru sat-dva. Tepsiju podmazati uljem (ali može I bez ulja) I posuti kukuruznim brašnom (kukuruzno brašno se stavlja da se meso ne zalijepi za tepsiju) I oztaviti na stranu. Piletinu uvaljati u krušne mrvice I redati u tepsiju. Kada smo utrošili svu piletinu, poprskati je opet sa uljem. Piletinu pećI na 210 stepeni oko 25-30 minuta.

Коментари