Пређи на главни садржај

Pita sa jabukama: Jednostavna, a preukusna!

 

Niša lepše neko kad topla kuća zamiriše na pitu sa jabukama!

SastojciKoličina
kore za pitu500 g
jaja4
jogurt1 čaša
šećer1 čaša od jogurta
griz1 čaša od jogurta
ulje1 čaša od jogurta
prašak za pecivo1 kesica
vanilin šećer1 kesica
jabuka10
šećer u prahuJabuke oljuštiti, narendati i pomešati sa kesicom vanilin šećera. Jaja umutiti sa šećerom, dodati jogurt, ulje, griz i kesicu praška za pecivo. Lepo promešati da se svi sastojci sjedine. Od vode i šećera skuvati šerbet i ohladiti ga. Pitu pripremati na sledeći način: jednu koru za pitu premazati prelivom, preko staviti drugu koru, ponovo premazati prelivom i po njoj posuti dve šake rendanih jabuka. Uviti u rolat i ređati u pleh obložen pek papirom. Postupak ponavljati dok se ne utroši sav materijal. Celu pitu premazati u tankom sloju prelivom i peći na 200 C dok ne dobije zlatno žutu boju. Pečenu toplu pitu preliti hladnim šerbetom. Ohlašenu pitu seći na trougliće i posuti prah šećerom. Prijatn

Коментари