Lješnjak šnite

Sastojci BISKVIT 8 bjelanjaka 6 žlice šećera 2 žlice kakao 20 dag lješnjaka (pola mljevenih,pola grubo sjeckanih) KREMA 1/2 l mlijeka 7 žlica šećera 8 žumanjaka 2 žlice brašna 1/2 l slatkog vrhnja 1 vrećica želatine 1 vanilin šećer Priprema 1. Za biskvit u čvrst snijeg od bjelanjaka dodati šećer, pa još dobro umutiti. Zatim dodati kakao a na kraju lješnjake, pa samo blago izmješati. Lim od pećnice obložiti aluminijskom folijom, podmazati je i posuti brašnom pa izliti smjesu. Peći na laganoj temepraturi. Pečen i ohlađen biskvit prerezati uzduž na 3 djela da se dobiju 3 iste trake. 2.Za kremu od mlijeka odvojit koliko je dovoljno da se umute brašno i žumanjci. Preostalo mlijeko,šećer i vanilin šećer staviti kuhati pa u kipuće mlijeko dodati smjesu od žumanjaka. Kuhati par minuta stalno mješajući dok se zgusne. U ohlađenu kremu dodati tučeno vrhnje i želatinu pripremljenu prema uputama. 3.Kremom premazivati kore, pa i sa strane premazati kremom, ukrasiti po želji. 4.Dobro ohladiti.

Коментари