Lenja pita sa jagodama

 



SastojciKoličina
500 g brašana-
pola kašičice praška za pecivo-
pola kašičice karanfilić praha-
200 g biljnog margarina-
2 jaja-
2 manje šoljice voćnog šećera (žuti)-
1 kg jagoda-
2 kesice vanilin šećer-
5 kašika voćnog šećera-
2 kašike gustina-
1 šoljica voćnog sirupa-
kako pripremiti:

  • Umesiti 500 g brašna sa pola kašičice praška za pecivo, pola kašičice karanfilic praha, 200 g biljnog margarina, 2 jaja, 2 manje šoljice voćnog šećera (žuti). Testo podeliti na dva jednaka dela, prekriti najlon folijom i ostaviti 2 sata u frižider. 1 kg jagoda, 2 kesice vanilin šećera, 5 kašika voćnog šećera prodinstati 10 min. Umutiti 2 kašike gustina sa 1 manjom šoljicom voćnog sirupa, preliti preko jagoda, kuvati da se zgusne (3 min). Jedan deo testa oblikovati oklagijom i postaviti u manji pleh, prekriti jagodama, poklopiti drugim delom testa. Peći 40 min. na 180 C.

Коментари