Sastojci
za 4 osobe
1 glavica kupusa ili 2 glavice mladog kupusa
2 žlice maslinova ulja
200 g šampinjona
300 g purećih prsa
60 g Riže Zlato Polje
1 rajčica
50 ml bijelog vina
60 ml vode
1 žličica Vegete
1 žlica Dvostrukog koncentrata rajčice Podravka
2 žlice Fant mješavine za punjenu papriku i sarmu
Priprema
1.
Glavici kupusa izdubite korijen, odvojite listove, uronite ih u kipuću vodu i blanširajte nekoliko minuta.
2.
Na maslinovu ulju propirjajte sitno nasjeckane šampinjone dok sva tekućina ne ispari.
3.
Fant za punjenu papriku i sarmu prelijte vinom i ostavite stajati 10 minuta.
4.
U zdjelu stavite pureća prsa narezana na sitne kockice, rajčicu kojoj ste ogulili kožicu, uklonili sjemenke i također je narezali na kocke, rižu, ohlađene gljive i Fant za punjenu papriku i sarmu pa sve dobro promiješajte.
5.
Listovima kupusa istanjite zadebljale dijelove, na svaki stavite 1 žlicu nadjeva pa savijajte sarme od zadebljalog dijela prema kraju lista. Krajeve dobro uvijte da se sarme pri kuhanju ne odmotaju.
6.
Ostatak kupusa narežite na rezance i stavite na dno posude, na njih kružno poslažite sarme, a zatim ih zalijte vodom koju ste prije toga prokuhali s Vegetom i koncentratom rajčice. Kuhajte 15-20 minuta ili dok riža ne omekša.
Posluživanje
Uz sarme poslužite kuhani ili pire krumpir.
Коментари
Постави коментар