LAGANA SARMA SA PUREĆIM MESOM

Sastojci za 4 osobe 1 glavica kupusa ili 2 glavice mladog kupusa 2 žlice maslinova ulja 200 g šampinjona 300 g purećih prsa 60 g Riže Zlato Polje 1 rajčica 50 ml bijelog vina 60 ml vode 1 žličica Vegete 1 žlica Dvostrukog koncentrata rajčice Podravka 2 žlice Fant mješavine za punjenu papriku i sarmu Priprema 1. Glavici kupusa izdubite korijen, odvojite listove, uronite ih u kipuću vodu i blanširajte nekoliko minuta. 2. Na maslinovu ulju propirjajte sitno nasjeckane šampinjone dok sva tekućina ne ispari. 3. Fant za punjenu papriku i sarmu prelijte vinom i ostavite stajati 10 minuta. 4. U zdjelu stavite pureća prsa narezana na sitne kockice, rajčicu kojoj ste ogulili kožicu, uklonili sjemenke i također je narezali na kocke, rižu, ohlađene gljive i Fant za punjenu papriku i sarmu pa sve dobro promiješajte. 5. Listovima kupusa istanjite zadebljale dijelove, na svaki stavite 1 žlicu nadjeva pa savijajte sarme od zadebljalog dijela prema kraju lista. Krajeve dobro uvijte da se sarme pri kuhanju ne odmotaju. 6. Ostatak kupusa narežite na rezance i stavite na dno posude, na njih kružno poslažite sarme, a zatim ih zalijte vodom koju ste prije toga prokuhali s Vegetom i koncentratom rajčice. Kuhajte 15-20 minuta ili dok riža ne omekša. Posluživanje Uz sarme poslužite kuhani ili pire krumpir.

Коментари