SASTOJCI
2 kom batak + karabatak
700 gr krompira
2 šargarepe
2 paprike
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
2 kašičice aleve paprike
6 kašika ulja
2 kašike brašna
šaka peršuna
so, biber i tucana paprika po ukusu
1 kocka za supu goveđa ili pileća
Krompir paprikaš
UPUTSTVO ZA PRIPREMU
U šerpu sipajte ulje, stavite piletinu, propržite par minuta sa obe strane, dodajte šargarepu seckanu na kolutove, crni luk seckan na kockice i sitno seckan beli luk. Propržite još par minuta.
Nalijte vodom, stavite 2 kašike aleve paprike. Dodajte tucanu papriku i biber po ukusu, poklopite. Kada prokuva, stavite kocku za supu i ostavite da se kuva oko 30 minuta.
Korak 2
Ubacite papriku sečenu na kocke i krompir sečen na četvrtine. Dolijte vode ukoliko je isparila. Ostavite paprikaš da se kuva dok krompir ne bude skuvan. U činijicu sipajte 150 ml. vode, 2 kašike brašna, promešajte i stavite u paprikaš kada je krompir skuvan. Dodajte peršun i kuvajte još par minuta. Probajte, ukoliko nije dovoljno slano, posolite.
Korak 3
Коментари
Постави коментар