Krompir paprikaš

SASTOJCI 2 kom batak + karabatak 700 gr krompira 2 šargarepe 2 paprike 1 glavica crnog luka 2 čena belog luka 2 kašičice aleve paprike 6 kašika ulja 2 kašike brašna šaka peršuna so, biber i tucana paprika po ukusu 1 kocka za supu goveđa ili pileća Krompir paprikaš UPUTSTVO ZA PRIPREMU U šerpu sipajte ulje, stavite piletinu, propržite par minuta sa obe strane, dodajte šargarepu seckanu na kolutove, crni luk seckan na kockice i sitno seckan beli luk. Propržite još par minuta. Nalijte vodom, stavite 2 kašike aleve paprike. Dodajte tucanu papriku i biber po ukusu, poklopite. Kada prokuva, stavite kocku za supu i ostavite da se kuva oko 30 minuta. Korak 2 Ubacite papriku sečenu na kocke i krompir sečen na četvrtine. Dolijte vode ukoliko je isparila. Ostavite paprikaš da se kuva dok krompir ne bude skuvan. U činijicu sipajte 150 ml. vode, 2 kašike brašna, promešajte i stavite u paprikaš kada je krompir skuvan. Dodajte peršun i kuvajte još par minuta. Probajte, ukoliko nije dovoljno slano, posolite. Korak 3

Коментари