SASTOJCI:
450 g brašna
3 žlice šećera
1 Burbon vanilija šećer Dolcela
1 Prašak za pecivo Docela
1 dcl bijelog vina
2 dcl ulja
50 g brašna (za brašnjenje podloge)
za posip šećer u prahu Dolcela
po želji marmelada
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.
2.
U veću posudu stavite brašno, obje vrste šećera i prašak za pecivo, sve dobro promiješajte.
Zatim suhim sastojcima dodajte vino i ulje. Umijesite tijesto, možete koristiti i mikser. Tijesto mora biti mekano, kasnije kad budete valjali dobro pobrašnite podlogu i tijesto s gornje strane, da ga lakše razvaljajte. Ako odmah u startu umijesite tvrđe tijesto teže će se valjati.
4.
Tijesto podijelite na dva jednaka dijela, razvaljajte i izrezujte oblike po želji, ja ih radim okrugle kao na slici, i vadim ih malom kupicom za rakiju.
5.
Keksiće slažite na papir za pečenje, ne morate praviti veliki razmak, jer se neće raširiti. Pecite ih oko 15 minuta, moraju ostati bijeli.
Još tople keksiće uvaljajte u šećer u prahu, i spremite u limenu kutiju. Ja još između keksića stavim koricu naranče, tako poprime fini miris naranče.
Image
7.
Najčešće radim duplu smjesu i lijepim ih marmeladom. Ali možete ih raditi i kao jastučiće. Većom čašom vadite kekse, na svaki krug stavite malo marmelade, preklopite i pritisnite vilicom da se keksići se rastvore tijekom pečenja.
Коментари
Постави коментар