KADA UZMU PRVI ZALOGAJ SVI ĆE PRIČATI SAMO O NJOJ: Torta sa nekoliko filova i biskvitom pravi se lako i svima uspeva

Sastojci: Za koru: 6 belanaca 1 kašičica soli 90 g šećera 150 g oraha 10 g brašna 10 g kakaoa Za fil: 6 žumanaca 150 g šećera 3 kesice pudinga od vanile 30 g brašna 1 l mleka 250 g putera Još: 100 g čokolade 250 g mlevenih oraha 500 ml slatke pavlake 250 g keksa Priprema: Umutite belanca i so. Dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrst šne, nakon toga dodajte brašno i kakao i sjedinite mikserom. Dodajte mlevene orahe, pa lagano promešajte. Sipajte u kalup dimenzija 22x32 cm koji ste obložili pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih 20 minuta. Pomešajte žumanca, šećer, puding od vanile, brašno i mleko (200 ml). Umutite da nema grudvica, a preostalo mleko stavite da se kuva. Dodajte dobijenu tečnost i kuvajte dok se ne zgusne uz konstatno mešanje. Umutite puter sobne temperature i dodajte u ohlađeni puding. Sjedinite, pa podelite na 2 jednaka dela. U jedan deo dodajte mlevene orahe, a u drugi deo istopljenu čokoladu. Premažite sa filom od oraha, pa sledeći sloj sa filom od čokolade. Ostavite u frižideru sat vremena. Umutite slatku pavlaku sa šećerom po želji i podelite na 2 jednaka dela. U jedan deo dodajte mleveni keks i promešajte. Premažite prvo sa smesom od keksa, a zatim običnom umućenom slatkom pavlakom.

Коментари