KADA UZMU PRVI ZALOGAJ SVI ĆE PRIČATI SAMO O NJOJ: Torta sa nekoliko filova i biskvitom pravi se lako i svima uspeva
Sastojci:
Za koru:
6 belanaca
1 kašičica soli
90 g šećera
150 g oraha
10 g brašna
10 g kakaoa
Za fil:
6 žumanaca
150 g šećera
3 kesice pudinga od vanile
30 g brašna
1 l mleka
250 g putera
Još:
100 g čokolade
250 g mlevenih oraha
500 ml slatke pavlake
250 g keksa
Priprema:
Umutite belanca i so. Dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrst šne, nakon toga dodajte brašno i kakao i sjedinite mikserom. Dodajte mlevene orahe, pa lagano promešajte. Sipajte u kalup dimenzija 22x32 cm koji ste obložili pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C nekih 20 minuta.
Pomešajte žumanca, šećer, puding od vanile, brašno i mleko (200 ml). Umutite da nema grudvica, a preostalo mleko stavite da se kuva. Dodajte dobijenu tečnost i kuvajte dok se ne zgusne uz konstatno mešanje. Umutite puter sobne temperature i dodajte u ohlađeni puding. Sjedinite, pa podelite na 2 jednaka dela. U jedan deo dodajte mlevene orahe, a u drugi deo istopljenu čokoladu. Premažite sa filom od oraha, pa sledeći sloj sa filom od čokolade. Ostavite u frižideru sat vremena.
Umutite slatku pavlaku sa šećerom po želji i podelite na 2 jednaka dela. U jedan deo dodajte mleveni keks i promešajte. Premažite prvo sa smesom od keksa, a zatim običnom umućenom slatkom pavlakom.

Коментари
Постави коментар