Sastojci:
količina džigerice po izboru
brašno
ulje za prženje
so i peršunov list
nekoliko čenova belog luka
Priprema:
Šnicle od svinjske džigerice se ne sole odmah da ne bi ispustile vodu pa posle bile tvrde. Višak vode pokupiti ubrusom.
Zagrejati ulje u tiganju, ne na najjaču vatru nego nešto slabiju.
Uvaljati svaki komad džigerice u brasno sa obe strane i staviti da se prži u zagrejano ulje.
Pržiti dok brašno blago ne porumeni. Što su parčići tanji, to je i prženje kraće.
Slagati sve u činiju i držati poklopljeno dok sve ne završite.
Kako izvadite jednu turu tako je posolite, dok je sve vrelo, pospete peršunovim listom i pospete belim lukom.
Sledeću turu slažete preko, onda se sve lepo upari i ukusi sjedine.
Količina soli, peršuna i belog luka ide po ukusu.
Zadnju turu kada ispečete uljem (ne bi trebalo da ga je previše) prelijete sve u činiji, opet poklopite i ostavite do posluženja.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар