Jeftino i izdašno jelo: Pržena svinjska džigerica - ručak prepun gvožđa

Sastojci: količina džigerice po izboru brašno ulje za prženje so i peršunov list nekoliko čenova belog luka Priprema: Šnicle od svinjske džigerice se ne sole odmah da ne bi ispustile vodu pa posle bile tvrde. Višak vode pokupiti ubrusom. Zagrejati ulje u tiganju, ne na najjaču vatru nego nešto slabiju. Uvaljati svaki komad džigerice u brasno sa obe strane i staviti da se prži u zagrejano ulje. Pržiti dok brašno blago ne porumeni. Što su parčići tanji, to je i prženje kraće. Slagati sve u činiju i držati poklopljeno dok sve ne završite. Kako izvadite jednu turu tako je posolite, dok je sve vrelo, pospete peršunovim listom i pospete belim lukom. Sledeću turu slažete preko, onda se sve lepo upari i ukusi sjedine. Količina soli, peršuna i belog luka ide po ukusu. Zadnju turu kada ispečete uljem (ne bi trebalo da ga je previše) prelijete sve u činiji, opet poklopite i ostavite do posluženja. Prijatno.

Коментари