Jeftina torta koja osvaja na prvi zalogaj

Sastojci: Za 5 kora: 1 jaje 300 g brašna 2 kašike kakao praha pola kašičice sode bikarbone 50 ml mleka 100 g šećera 100 g maslaca ili margarina Za fil: 1 l mleka 2 kesice pudinga od čokolade 8 kašika šećera 100 g maslaca ili margarina 4 kašike brašna 100 g mlevenih oraha ili kokos (moze i bez) Priprema: U posudu sipajte brašno, kakao, sodu bikarbonu, zatim napravite udubljenje, pa dodajte mleko, jaje, šećer. Dodajte maslac ili margarin koji je bio na sobnoj temperaturi i sve rukom zamesite. Podelite na 5 jednakih delova i ostavite u frizideru oko 30 minuta. Svaki razvucite u krug precnika 25 cm i pecite na prevrnutom plehu na 200°C oko 3-5 minuta (zavisi od rerne). Puding, šećer i brašno umutite sa 200 ml mleka, pa zakuvajte u prokuvanom mleku. Ostavite da se prohladi, pa mu dodajte razmućen maslac ili margarin. Umešajte orahe ili kokos, pa mažite kore. I petu koru premažite, pa stavite u frizider do sutradan. Treba da ostavite šolju fila da premazete tortu okolo, pospite dodatno jos mlevenim orasima, kokosom ili narendanom cokoladom.

Коментари