Sastojci:
Za 5 kora:
1 jaje
300 g brašna
2 kašike kakao praha
pola kašičice sode bikarbone
50 ml mleka
100 g šećera
100 g maslaca ili margarina
Za fil:
1 l mleka
2 kesice pudinga od čokolade
8 kašika šećera
100 g maslaca ili margarina
4 kašike brašna
100 g mlevenih oraha ili kokos (moze i bez)
Priprema:
U posudu sipajte brašno, kakao, sodu bikarbonu, zatim napravite udubljenje, pa dodajte mleko, jaje, šećer. Dodajte maslac ili margarin koji je bio na sobnoj temperaturi i sve rukom zamesite. Podelite na 5 jednakih delova i ostavite u frizideru oko 30 minuta.
Svaki razvucite u krug precnika 25 cm i pecite na prevrnutom plehu na 200°C oko 3-5 minuta (zavisi od rerne).
Puding, šećer i brašno umutite sa 200 ml mleka, pa zakuvajte u prokuvanom mleku. Ostavite da se prohladi, pa mu dodajte razmućen maslac ili margarin. Umešajte orahe ili kokos, pa mažite kore. I petu koru premažite, pa stavite u frizider do sutradan. Treba da ostavite šolju fila da premazete tortu okolo, pospite dodatno jos mlevenim orasima, kokosom ili narendanom cokoladom.

Коментари
Постави коментар