Jeftina rođendanska torta

POTREBNO: Za žuti biskvit: 6 jaja 6 žlica šećera 6 žlica brašna 1 vrećica praška za pecivo Za smeđi biskvit: 6 jaja 6 žlica šećera 4 žlice brašna 3 žlice kakaa u prahu 1 vrećica praška za pecivo Za kremu: 1/2 l mlijeka 6 žlica brašna 15 dag šećera 12 dag margarina za kreme 10 dag čokolade za kuhanje I još: 1/2l vrhnja za šlag ukrasi za tortu 4 dl mlijeka za prelijevanje biskvita PRIPREMA: Za žuti biskvit odvojiti žumanjca od bjelanjaka, pa miksati žumanjce sa šećerom dok ne postanu lagano pjenasti. Dodavati tada postepeno brašno i prašak za pecivo. Na kraju kuhačom umiješati čvrsto tučeni snijeg od bjalanjaka. Masu izliti u kalup za torte (24 cm Ø) kojem ste prethodno nauljili i pobrašnili stranice a na dno stavili papir za pečenje u obliku podloge. Peći u zagrijanoj pećnici na 180°C 35 min. Provjeriti čačkalicom da li je biskvit pečen (ako je čačkalica suha nakon što ju zabodete do dna u sredini biskvita, onda je pečen) Istresti biskvit na podlogu, ohladiti. Za smeđi biskvit postupak isti samo dodati još kakao. Za kremu na pari zakuhati 2,5 dl mlijeka. U preostalo mlijeko umiješati mikserom šećer i brašno pa te dvije smjese sjediniti i kuhati uz miješanje dok se ne zgusne (6-7 min. ovisi o jačini vatre) U ohlađenu kremu umiksati prethodno izrađen margarin. Kremu podijeliti na dva dijela pa u jedan dio dodati otopljenu čokoladu. Hladne biskvite vodoravno prerezati na dva dijela, pa ih naizmjence slagati i filati sa kremama. Obavezno svaki biskvit prije nanošenja kreme natopiti za cca. 1 dl toplog mlijeka. Tako će torta biti posebno sočna. Sve skupa premazati šlagom i ukrasiti po želji.

Коментари