POTREBNO:
Za žuti biskvit:
6 jaja
6 žlica šećera
6 žlica brašna
1 vrećica praška za pecivo
Za smeđi biskvit:
6 jaja
6 žlica šećera
4 žlice brašna
3 žlice kakaa u prahu
1 vrećica praška za pecivo
Za kremu:
1/2 l mlijeka
6 žlica brašna
15 dag šećera
12 dag margarina za kreme
10 dag čokolade za kuhanje
I još:
1/2l vrhnja za šlag
ukrasi za tortu
4 dl mlijeka za prelijevanje biskvita
PRIPREMA:
Za žuti biskvit odvojiti žumanjca od bjelanjaka, pa miksati žumanjce sa šećerom dok ne postanu lagano pjenasti. Dodavati tada postepeno brašno i prašak za pecivo. Na kraju kuhačom umiješati čvrsto tučeni snijeg od bjalanjaka. Masu izliti u kalup za torte (24 cm Ø) kojem ste prethodno nauljili i pobrašnili stranice a na dno stavili papir za pečenje u obliku podloge. Peći u zagrijanoj pećnici na 180°C 35 min. Provjeriti čačkalicom da li je biskvit pečen (ako je čačkalica suha nakon što ju zabodete do dna u sredini biskvita, onda je pečen) Istresti biskvit na podlogu, ohladiti.
Za smeđi biskvit postupak isti samo dodati još kakao.
Za kremu na pari zakuhati 2,5 dl mlijeka. U preostalo mlijeko umiješati mikserom šećer i brašno pa te dvije smjese sjediniti i kuhati uz miješanje dok se ne zgusne (6-7 min. ovisi o jačini vatre) U ohlađenu kremu umiksati prethodno izrađen margarin. Kremu podijeliti na dva dijela pa u jedan dio dodati otopljenu čokoladu.
Hladne biskvite vodoravno prerezati na dva dijela, pa ih naizmjence slagati i filati sa kremama. Obavezno svaki biskvit prije nanošenja kreme natopiti za cca. 1 dl toplog mlijeka. Tako će torta biti posebno sočna.
Sve skupa premazati šlagom i ukrasiti po želji.

Коментари
Постави коментар