Interkontinental torta

Korice: 12 belanaca 12 kašika šećera 18 kašika mlavenih oraha 2 kašika brašna 1 prašak za pecivo od 10 gr Krem I, II i III: 12 žumanaca 12 kašika šećera 9 kašika brašna 1l mleka 200 gr maslaca 100 gr crne čokolade 100 gr kokosa 6 kašika mlevenih oraha Priprema: Od cele mere za korice peku se dve kore u velikom plehu od rerne, namanjih dimenzija 30 x 40 cm, još bolje bi bilo ako vam je pleh 33 x 43 cm i onda se te dve korice seku na pola i dobijaju ce 4 manje. Korice mogu da se peku i u manjem plehu 33 x 23 cm, ali se onda mera deli na 4 jednaka dela. Često se ova torta pravi i u okruglom plehu 26cm, mada je mnogo bolje ako imate pleh prečnika 28cm. I onda delite masu za korice na 3 dela i pečete tri korice. U okruglom 24 cm delite na 4 dela. Ja sam pravila u velikom plehu od rerne i pekla 2 puta. Naravno, da skratim vreme pripreme korica. Uključiti rernu na 180 stepeni. Ulupati penasto 6 belanaca pa dodati 6 kašika šećera i mutiti dok se ne dobije čvrsta pena. Dodati zatim kašiku brašna, 9 kašika mlevenih oraha i pola praška za pecivo ili 5 gr. Sve sjediniti i istresti u obložen pleh od rerne, poravnati i peći izmedju 15 i 17 minuta zavisno od rerne. Ponoviti potupak mućenja i pečenja kore još jednom, pa ohladjene kore preseći po dužoj strani na pola, da na kraju imate 4 korice. Za fil umutiti žumanca, šećer, brašno i malo hladnog mleka koje ste oduzeli od one litre. Ostatak mleka staviti da provri pa zakuvati žumanca u mleko i mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre i prekriti folijom ili čistom kesom pa ostaviti da se fil potpuno ohladi na sobnu temperaturu. Ohladjenom filu dodati maslac sobne temperature, iseckan na kockice i sve zajedno umutiti. Ukoliko se odlučite da stavite margarin njega prvo umutite, pa dodajte tek onda u fil i sve sjedinite. Podeliti fil na 3 dela. U jedan dodati otopljenu čokoladu ( otapate na laganoj vatri ili u mokrotalasnoj na srednjoj temperaturi zagrevajući po 20 – 30 sekundi ), u drugi kokos a u treći orahe. Filovati kora pa fil, redosled nije bitan, može po želji, kao i dekoracija. Ja kada filujem obično dole stavim fil koji je najčvršći, ovaj put je to bio kokos deo jer sam malo manje odvadila fila kada sam delila na tri dela i dodala kokos i bio je čvršći od ostala dva. Ostaviti tortu da odstoji pa onda poslužiti. Prijatno.

Коментари