Gurmanska struca

Sastojci 600 g pileceg belog mesa 5 jaja ( 2 sveza + 3 kuvana) 200 g kackavalja (trapista, gaude i sl.) 200 g mesnate slanine 1 glavica crnog luka 1 manja zemicka 1 kasika senfa so, biber, Vegeta Priprema 1. Pilece filete samleti ali ostaviti i par celih kockica mesa, struca ce lepse izgledati u preseku. 2. Crni luk sitno iseckati i proprziti na ulju, a zemicku potopiti u malo mleka da omeksa. Kackavalj i kuvana jaja iseci na sitnije kockice i izmesati sa belim mesom. 4. Dodati preostala jaja, crni luk, omeksalu zemicku, senf (ako volite, nije obavezno) i zacine po ukusu, po potrebi dodati i malo krusnih mrvica/prezle, a moze i koja kockica slaninice.;) 5. Kalup namazati margarinom i posuti mrvicama, obloziti tankim snitama slanine i staviti pripremljenu smesu. 6. Ako su snite slanine dugacke, prebaciti ih odgore preko struce i fino ususkati, slike pripreme . Image 7. Ova struca se moze pripremiti na dva nacina: 8. *1.* U veci, dublji pleh sipati vodu i staviti kalup sa mesom, pazeci da voda dopire do polovine kalupa. Peci na 200 C oko 1 sat, a pri kraju pecenja izvaditi strucu iz kalupa i zapeci je jos malo, da dobije finu koricu… gotova struca i snitica. :)

Коментари