DOMAĆINSKA TORTA OD ORAHA I ČOKOLADE: Štedljiva poslastica u koju idu samo 2 jajeta i namirnice koje već imate u kući
Potrebno je:
2 jaja
12 kašika šećera
12 kašika mleka
13 kašika brašna
1 prašak za pecivo
1 kašika kakaoa
Za fil:
800 ml mleka
1 margarin
15 kašika šećer
200 g čokolade
200 g mlevenih oraha
1 vanilin šećer
Priprema kore: Izmeštati sve sastojke. Kad se lepo sjedini u šerpu staviti pek papir, pa izručiti smesu i staviti da se peče. Nakon oko 20 minuta kora bi trebalo da je gotova.
Ispeći dve kore. Kad se ohlade preseći po širini tako da dobijete ukupno 4 kore.
super-poslastica-jeftina-torta-od-samo-2-jaja
IZVOR: PROFIMEDIA/SHUTTERSTOCK
Priprema fila: U mleko staviti margarin, šećer, čokoladu, orahe, vanilin šećer da sve zajedno prokuva. Kad baci ključ skloniti sa vatre.
Kore ređati u kalup ili šerpu (u kojoj su se pekle) koju ste prethodno podmazali margarinom. Na svaku koru sipati kutlačom fil koji ste prirpemili. Kad utrošite sav fil tortu stavite u frižider.
Neka stoji tako preko noći. Sutra tortu iz šerpe ili kalupa prevrnite naopako na tacnu i stavite odozgo šlag.
Torta je kremasta i ukusna, a vrlo lako i brzo se pravi.

Коментари
Постави коментар