DOMAĆINSKA TORTA OD ORAHA I ČOKOLADE: Štedljiva poslastica u koju idu samo 2 jajeta i namirnice koje već imate u kući

Potrebno je: 2 jaja 12 kašika šećera 12 kašika mleka 13 kašika brašna 1 prašak za pecivo 1 kašika kakaoa Za fil: 800 ml mleka 1 margarin 15 kašika šećer 200 g čokolade 200 g mlevenih oraha 1 vanilin šećer Priprema kore: Izmeštati sve sastojke. Kad se lepo sjedini u šerpu staviti pek papir, pa izručiti smesu i staviti da se peče. Nakon oko 20 minuta kora bi trebalo da je gotova. Ispeći dve kore. Kad se ohlade preseći po širini tako da dobijete ukupno 4 kore. super-poslastica-jeftina-torta-od-samo-2-jaja IZVOR: PROFIMEDIA/SHUTTERSTOCK Priprema fila: U mleko staviti margarin, šećer, čokoladu, orahe, vanilin šećer da sve zajedno prokuva. Kad baci ključ skloniti sa vatre. Kore ređati u kalup ili šerpu (u kojoj su se pekle) koju ste prethodno podmazali margarinom. Na svaku koru sipati kutlačom fil koji ste prirpemili. Kad utrošite sav fil tortu stavite u frižider. Neka stoji tako preko noći. Sutra tortu iz šerpe ili kalupa prevrnite naopako na tacnu i stavite odozgo šlag. Torta je kremasta i ukusna, a vrlo lako i brzo se pravi.

Коментари