DO SADA STE SPREMALI PILETINU SA RIŽOM NA POGREŠAN NAČIN… POKLANJAM VAM RECEPT KOJI JE SVE ODUŠEVIO…

Sastojci: 3-4 žlice ulja 800 g piletine (batak, zabatak, pileća prsa) 2 žličice Vegete 150 g luka 250 g svježe rajčice 300 g svježe paprike 500 ml vode 1 Povrtna kocka 350 g riže 100 ml Passate Za posipavanje: 1 žlica nasjeckanog peršina Priprema: Na zagrijanom ulju popecite pileće meso, pospite Vegetom, podlijte s malo vode i pirjajte oko 15 minuta. Meso izvadite iz posude i stavite na toplo mjesto. Na istoj masnoći popecite nasjeckani luk i kratko ga popirjajte. Dodajte rajčice narezane na kockice, a zatim i papriku narezanu na veće kocke i zajedno pirjajte oko 10 minuta. U drugoj posudi zakipite vodu, dodajte kocku i kuhajte 1-2 minute. Na lim (vel. 33×21 cm) rasporedite rižu, po riži rasporedite pripremljenu piletinu, pirjano povrće i zalijte passatom i temeljcem koji ste pripremili od kocki. Ovako pripremljenu rižu pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.

Коментари