Čokoladna torta sa slatkom pavlakom

Za čokoladnu tortu sa slatkom pavlakom je potrebno: Za kore: 10 belanaca, 12 kašika šećera, 8 kašika ulja, 8 kašika brašna, 4 kašike kakaoa, 1 kesica praška za pecivo, malo mleka. Za fil: Cokoladna torta sa pavlakom10 žumanaca, 12 kašika šećera, 4 kesice vanil šećera, 8 kašika gustina, 1 l mleka, 250 g margarina, 200 g čokolade, 300 ml slatke pavlake. Čokoladnu tortu sa slatkom pavlakom pripremiti na sledeći način: Kora: Ulupati 5 belanca sa 6 kašika šećera u čvrst šam. Torta sa cokoladom i pavlakomDodati 4 kašike ulja i umešati 4 kašike brašna pomešane sa polovinom kesice praška za pecivo i 2 kašike kakaoa. Sve lepo sjediniti pa smesu uliti u okrugli kalup obložen pek papirom i peću u zagrejanoj rerni na 180 ᵒC oko 20 minuta. Na isti način pripremiti i drugu koru. Fil: Žumanca umutiti sa šećerom i dodati gustin pomešan sa malo mleka a preostalo mleko ostaviti da provri sa vanil šećerom. Ukuvati razmućenu smesu od žumanaca, mešati dok se ne zgusne pa pred kraj dodati izlomljenu čokoladu. Kada se otopi, skinuti sa vatre i ostaviti krem da se ohladi. Margarin penasto umutiti i sastaviti sa hladnim kremom. Finalni postupak: Koru poprskati sa malo mleka. Naneti jednu polovinu fila. Staviti drugu koru i poprskati mlekom. Naneti drugu polovinu fila. Ukrasiti ulupanom slatkom pavlakom.

Коментари