Čokoladna torta punjena sa šlagom

Namirnice jaja9kom šećer9sk orasi100g čokolada za kuvanje140g brašno4sk prašak za pecivo1kom šećer u prahu100g margarin1kom šlag3kom mleko450ml Priprema 1 Za pripremu kore za čokoladnu tortu punjenu sa šlagom razdvojite žumanca (3 žumanceta odvojiti za fil) od belanaca. U dubljoj posudi mikserom umutite belanca u čvrst sneg. U sneg od belanaca dodajte 9 kašika šećera i nastavite mutiti dok se šećer ne rastopi. Smanjite mikser na najmanje pa dodajte 6 žumanaca, mlevene orase, 2 štangle narendane čokolade za kuvanje, brašno i prašak za pecivo. 2 Gotovu smesu za koru naspite u podmazani okrugli dublji kalup ili veću šerpu i pecite koru lagano u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok ne bude gotova. Povremeno proveravati bockanjem čačkalicom da li je sredina kore pečena. 3 Gotovu koru izvadite i ostavite da se ohladi, pa pazljivo izdubite kašikom sredinu kore tako da ivice i dno ostane čitavo. 4 Za pripremu fila za čokoladnu tortu punjenu sa šlagom preostalu čokoladu rastopite na pari, pa dodajte 3 žumanceta i dobro promešati da se čokolada izjednači. Rastopljenu čokoladu sklonite sa pare. Umutiti 3 kesice šlaga, po uputstvu sa kesice i lagano dodajte istopljenu čokoladu sve vreme muteći mikserom. 5 U drugoj posudi umutite penasto margarin sa šećerom u prahu. Dodajte mrvice kore i dve trećine pripremljene čokoladne smese od šlaga. Dobro umutite mikserom da se fil izjednači. 6 Sastavite tortu: napunite pripremljenu koru gotovim čokoladnim filom sa šlagom i mrvicama kore. Poravnajte tortu i premažite je preostalim čokoladnim šlagom. Ostavite čokoladnu tortu punjenu sa šlagom bar par sati, a najbolje preko noći da se sjedini i da kora omekša. Gotovu tortu isecite na parčad i poslužite.

Коментари