Čokoladna rolada

Sastojci: » 5 jaja » 5 žlica šećera » 5 žlica brašna » 2 žlice ulja » 2 žlice MEGGLE mlijeka » 3 žlice kakaa » 1 vrećica vanilin šećera » 1 vrećica praška za pecivo Za kremu: » 1 vrećica pudinga od vanilije » 250 ml MEGGLE mlijeka » 300 g MEGGLE slatkog vrhnja » 1 bijela čokolada » 1 vrećica fiksatora za kremu » malo naribane tamne čokolade Priprema: Jaja, šećer, vanilin šećer i ulje izmiješajte u čvrstu smjesu. Dodajte mlijeko, kakao, brašno pomiješano s praškom za pecivo. Sve dobro izmiješajte pa prebacite u pleh koji ste prethodno prekrili papirom za pečenje. Pecite biskvit oko 20 minuta u pećnici prethodno zagrijanoj na 180 °C stupnjeva. Kada je biskvit gotov, odmah ga zamotajte u roladu, kako bi se oblikovao pa ostavite da se hladi. U međuvremenu pripremite kremu, tako da najprije prokuhate mlijeko pa u njega umiješate sadržaj vrećice pudinga koji ste prethodno razmutili s malo mlijeka. Miješajte dok se puding ne zgusne, a onda u njega dodajte izlomljenu bijelu čokoladu i nastavite miješati dok se čokolada ne istopi. Mikserom umutite slatko vrhnje s fiksatorom za kreme pa umiješajte u ohlađeni, puding, tako da smjesa postane jednolična. Razmotajte biskvit, premažite ga kremom pa potom ponovno zarolajte. Ostavite u hladnjak da se stegne. Ukrasite naribanom tamnom čokoladom pa režite na kriške i poslužite.

Коментари