Puna mera – 3 kakao kore
Fil:
1,5 l mleka
5 pudinga od čokolade
12 kašika šećera
200 gr čokolade
375 margarina ili maslaca
6 kašika eurokrema
600 gr jafa keksa
sok od pomorandže
Okrugle kore:
1l mleka
3 pudinga od čokolade
8 kašika šećera
150 gr čokolade
250 gr margarina ili maslaca
4 kašike eurokrema
400 – 450 gr jafa keksa
sok od pomorandže
Jedna velika kora – šnit torta:
600 ml mleka
2 pudinga od čokolade
6 kašika šećera
100 gr čokolade
125 gr margarina ili maslaca
2 kašike eurokrema
250 gr jafa keksa
sok od pomorandže
Priprema:
Pomešati puding, šećer i malo hladnog mleka, a ostatak mleka staviti na vatru da provri.
Zakuvati u kišuće mleko mešavinu puding ai mešati dok se ne zgusne.
Skloniti sa vatre, dodati čokoladu, mešati dok se ne otopi.
Prekriti puding folijom i ostaviti da se ohladi.
Na kraju staviti sat vremena u frižider.
Skinuti foliju pa umutiti kratko puding.
Umutiti maslac ili margarin sobne temperature, pa im dodati fil i sve umutiti.
Na kraju dodati eurokrem i kratko sve umutiti.
Nemojte predugo da mutitite ni jedna fil inače kad pravite jer on tako otpušta i sve je redji.
Isprskajte koru sokom od pomorandže, sačekajte da upije, pa namažite filom.
Umačite jafa keks u sok od pomorandže i ređajte preko fila naopako. Premažite opet filom. Ponovite postupak i sa drugom korom. Treću koru isprskajte sokom i celu tortu premažite ostakom fila. Fila ima dovoljno za sve, nemojte mazati jako tanko na kore.
Ohladite malo tortu pa je dekorišite po želji.
Prijatno.
Коментари
Постави коментар