Čokoladna jafa torta sa gotovim korama

Puna mera – 3 kakao kore Fil: 1,5 l mleka 5 pudinga od čokolade 12 kašika šećera 200 gr čokolade 375 margarina ili maslaca 6 kašika eurokrema 600 gr jafa keksa sok od pomorandže Okrugle kore: 1l mleka 3 pudinga od čokolade 8 kašika šećera 150 gr čokolade 250 gr margarina ili maslaca 4 kašike eurokrema 400 – 450 gr jafa keksa sok od pomorandže Jedna velika kora – šnit torta: 600 ml mleka 2 pudinga od čokolade 6 kašika šećera 100 gr čokolade 125 gr margarina ili maslaca 2 kašike eurokrema 250 gr jafa keksa sok od pomorandže Priprema: Pomešati puding, šećer i malo hladnog mleka, a ostatak mleka staviti na vatru da provri. Zakuvati u kišuće mleko mešavinu puding ai mešati dok se ne zgusne. Skloniti sa vatre, dodati čokoladu, mešati dok se ne otopi. Prekriti puding folijom i ostaviti da se ohladi. Na kraju staviti sat vremena u frižider. Skinuti foliju pa umutiti kratko puding. Umutiti maslac ili margarin sobne temperature, pa im dodati fil i sve umutiti. Na kraju dodati eurokrem i kratko sve umutiti. Nemojte predugo da mutitite ni jedna fil inače kad pravite jer on tako otpušta i sve je redji. Isprskajte koru sokom od pomorandže, sačekajte da upije, pa namažite filom. Umačite jafa keks u sok od pomorandže i ređajte preko fila naopako. Premažite opet filom. Ponovite postupak i sa drugom korom. Treću koru isprskajte sokom i celu tortu premažite ostakom fila. Fila ima dovoljno za sve, nemojte mazati jako tanko na kore. Ohladite malo tortu pa je dekorišite po želji. Prijatno.

Коментари