Čizkejk

 

Sastojci:

  • 300 g malina (mogu i smrznute)
  • 50 g kristal šećera
  • kašika gustina
  • 250 g margarina
  • 200 g šećera u prahu
  • 1 dl soka od jabuke/narandže, svejedno
  • 300 g mlevene plazme
  • pola litra slatke pavlake Meggle
  • 400 g ABC sira



Priprema:

1. korak: U šerpicu ubaciti 300 g malina (ako su smrznute, ne morate ih prethodno odmrzavati, svakako će se istopiti) i 50 g kristal šećera. To zagrevati na srednjoj vatri sve dok masa ne počne da pućka, a maline se ne raspadnu. Tada u malo hladne vode (1/2 dl) razmutiti jednu punu supenu kašiku gustina, ubaciti u sos i mešati dok smesa ne počne da se steže. Skinuti s ringle i ostaviti da se hladi dok pripremate preostala dva sloja torte. Da bi se sos ohladio, a da se pritom ne bi uhvatila ona čudna kora na njemu, možete po površini sosa razviti providnu foliju, koju ćete kasnije, naravno, skinuti.

2. korak: Umutiti ceo margarin sa 100 g šećera u prahu, dodati 1 dl soka od jabuke ili bilo kog sličnog providnog soka (nama je s jabukom najlepše) i 300 g mlevene plazme. Tu smesu istanjiti u neki pleh ili na tacnu na kojoj će vam stajati torta. Oblik možete birati sami, mi obično pravimo u kružnoj tepsiji, ali se torta lakše seče ako je u obliku pravougaonika. Debljina sloja s plazmom treba da bude otprilike debljine malog prsta. Kada ste ga napravili, stavite ga u frižider da se malo stegne.

3. korak: Umutiti pola litra Meggle slatke pavlake, a kada bude čvrsta, dodati 400 g ABC sira i 100 g šećera u prahu i sve dobro sjediniti. Tu smesu namazati preko istanjene plazma kore i vratiti u frižider na desetak minuta. Proveriti da li se sos od malina ohladio, i ako jeste, preliti ga preko torte, vratiti u frižider na još desetak minuta i ‒ torta je spremna za posluživanje.

*Ukoliko nemate maline, ili ih ne volite, možete za gornji sloj koristiti i jagode, samo u tom slučaju pazite koliko šećera stavljate, verovatno će biti potrebno manje. Prijatno!

Коментари