Brza torta sa bananama - Posna

Sastojci i priprema: - 500 gr. posnog mlevenog keksa (najbolje posna plazma) - 3 dcl. soka od pomorandže - kupovni ili ceđeni - 200 gr. šećera u prahu - 250 gr. posnog margarina - 150 gr. posne čokolade - 250 gr. mlevenih oraha - 1,5kg. banana - 2 kesice šlaga - 1 limun Kalup 26 cm. može i za nijansu manji ili veći. Čokoladu stavite u blago zagrejanu rernu da se rastopi pa krenite da pravite tortu. U vanglu ubacite omekšali margarin i šećer, rukom zamesite pa dodajte orahe, keks, sok. Mesite da masa postane kompaktna, pa je podelite na dva dela. U jedan stavite čokoladu i izmešajte. Na dno tacne, kalupa, tepsije poravnajte čokoladni deo, potom banane koje ste predhodno ogulili i poprskali limunovim sokom. Odgore stavite svetli deo, lepo zagladite pa ukrasite šlagom. Neka ovako stoji par sati u frižideru, ili do sutra pa je poslužite. Prijatno! :)

Коментари