Sastojci
Za koru:
6 jajeta
100 g šećera
100 g brašna
100 g mlevenih lešnika
1 kašika kakaoa
1 kesica praška za pecivo
2 kašike ulja
Fil sa plazmom:
300 g mlevene plazme
250 ml gaziranog soka od pomorandže
250 g margarina
250 g šećera u prahu
Fil sa pudingom:
1 l mleka
4 kesice pudinga sa ukusom vanile
2 margarina sa ukusom čokolade i pomorandže
300 g šećera u prahu
100 g čokolade za kuvanje
5 kašika šećera
I još:
300 g jafa keksa
300 g piškota
3 kesice krem šlaga od čokolade
gazirani sok od pomorandže
Priprema
Kora: Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca staviti u vanglicu i, sa postepenim dodavanjem šećera, umutiti u čvrst šam. Dodavati jedno po jedno žumance i penasto umutiti. Dodati ulje i sjediniti. Pomešati brašno i pecivo, pa dodati u testo. Umutiti. Na kraju ubaciti mlevene lešnike i sjediniti. Pripremljeno testo sipati u pleh, vel. 35x24 cm (unutrašnje mere), obložen sa pek papirom. Staviti da se peče. Pečenu koricu izvaditi, ohladiti i odvojiti od pek papira. Koricu staviti na plato za tortu i natopiti je gaziranim sokom od pomorandže.Bingo torta za Svetog Jovana
Fil sa plazmom: Omekšali margarin umutiti, penasto, sa šećerom u prahu. Mlevenu plazmu staviti u vanglicu i preliti sa gaziranim sokom od pomorandže. Dobro promešati i sjediniti. U umućeni margarin dodati pripremljenu plazmu, iz 2-3 puta. Umutiti da se dobije penasti krem.Bingo torta za Svetog Jovana
Fil sa pudingom: Od 1 l mleka odvojiti 300 ml, a ostatak mleka, zajedno sa 5 kašika šećera, staviti da provri. Sa odvojenim mlekom razmutiti puding. Kada mleko, sa šećerom, provri sipati razmućeni puding i skuvati da se zgusne. Skuvani puding podeliti na dva, jednaka, dela. U jednu polovinu dodati, prethodno na pari otopljenu, čokoladu. Svaki deo prekriti providnom folijom i ostaviti da se ohladi. Odvojeno umutiti po jedan margarin, sa ukusom čokolade i pomorandže, sa po 150 g šećera u prahu. Svaku polovinu, ohlađenog, pudinga spojiti sa po jednim umućenim margarinom. Dobro umutiti.Bingo torta za Svetog Jovana
Na koricu staviti, ceo, fil od plazme. Ravnomerno ga rasporediti. Preko fila poređati jafa keks, sa čokoladnim delom na dole, ka filu. Prethodno, pre ređanja na koru, svaki jafa keks (deo sa keksom) blago provući kroz gazirani sok od pomorandže.Bingo torta za Svetog Jovana
Preko jafa keksa staviti čokoladni fil.Bingo torta za Svetog Jovana
Preko čokoladnog fila poređati piškote, prethodno, samo, provučene kroz gazirani sok.Bingo torta za Svetog Jovana
Preko piškota rasporediti žuti fil.Bingo torta za Svetog Jovana
Na kraju, celu, tortu obilno premazati sa umućenim krem šlagom.Bingo torta za Svetog Jovana
Prelepa
ОдговориИзбриши