Bingo torta za Svetog Jovana

Sastojci Za koru: 6 jajeta 100 g šećera 100 g brašna 100 g mlevenih lešnika 1 kašika kakaoa 1 kesica praška za pecivo 2 kašike ulja Fil sa plazmom: 300 g mlevene plazme 250 ml gaziranog soka od pomorandže 250 g margarina 250 g šećera u prahu Fil sa pudingom: 1 l mleka 4 kesice pudinga sa ukusom vanile 2 margarina sa ukusom čokolade i pomorandže 300 g šećera u prahu 100 g čokolade za kuvanje 5 kašika šećera I još: 300 g jafa keksa 300 g piškota 3 kesice krem šlaga od čokolade gazirani sok od pomorandže Priprema Kora: Odvojiti belanca od žumanaca. Belanca staviti u vanglicu i, sa postepenim dodavanjem šećera, umutiti u čvrst šam. Dodavati jedno po jedno žumance i penasto umutiti. Dodati ulje i sjediniti. Pomešati brašno i pecivo, pa dodati u testo. Umutiti. Na kraju ubaciti mlevene lešnike i sjediniti. Pripremljeno testo sipati u pleh, vel. 35x24 cm (unutrašnje mere), obložen sa pek papirom. Staviti da se peče. Pečenu koricu izvaditi, ohladiti i odvojiti od pek papira. Koricu staviti na plato za tortu i natopiti je gaziranim sokom od pomorandže.Bingo torta za Svetog Jovana Fil sa plazmom: Omekšali margarin umutiti, penasto, sa šećerom u prahu. Mlevenu plazmu staviti u vanglicu i preliti sa gaziranim sokom od pomorandže. Dobro promešati i sjediniti. U umućeni margarin dodati pripremljenu plazmu, iz 2-3 puta. Umutiti da se dobije penasti krem.Bingo torta za Svetog Jovana Fil sa pudingom: Od 1 l mleka odvojiti 300 ml, a ostatak mleka, zajedno sa 5 kašika šećera, staviti da provri. Sa odvojenim mlekom razmutiti puding. Kada mleko, sa šećerom, provri sipati razmućeni puding i skuvati da se zgusne. Skuvani puding podeliti na dva, jednaka, dela. U jednu polovinu dodati, prethodno na pari otopljenu, čokoladu. Svaki deo prekriti providnom folijom i ostaviti da se ohladi. Odvojeno umutiti po jedan margarin, sa ukusom čokolade i pomorandže, sa po 150 g šećera u prahu. Svaku polovinu, ohlađenog, pudinga spojiti sa po jednim umućenim margarinom. Dobro umutiti.Bingo torta za Svetog Jovana Na koricu staviti, ceo, fil od plazme. Ravnomerno ga rasporediti. Preko fila poređati jafa keks, sa čokoladnim delom na dole, ka filu. Prethodno, pre ređanja na koru, svaki jafa keks (deo sa keksom) blago provući kroz gazirani sok od pomorandže.Bingo torta za Svetog Jovana Preko jafa keksa staviti čokoladni fil.Bingo torta za Svetog Jovana Preko čokoladnog fila poređati piškote, prethodno, samo, provučene kroz gazirani sok.Bingo torta za Svetog Jovana Preko piškota rasporediti žuti fil.Bingo torta za Svetog Jovana Na kraju, celu, tortu obilno premazati sa umućenim krem šlagom.Bingo torta za Svetog Jovana

Коментари

Постави коментар