Beogradske piroške lagane uspijevaju svima a ukus je fenomenalan

Sastojci 1kg belog mekanog brasna 300ml gustog jogurta 50ml ulja od suncokreta ili kukuruza 350ml mlakog mleka 2 cela jaja +1 zumance 40gr sirovog kvasca 2velike kas secera 1 vel kas soli Za nadev 300gr sira 1 belance Priprema U mlako mleko otopiti kvasac,u njemu dodati,secer,so,ulje,I razmucena jaja. Prosejati brasno,napraviti udubljenje,pa sipati jogurt,I polako dodavati mleko,I zamestiti testo. Pokriti I staviti u frizider na najmanje 1h,a moze I vise. Ovo testo moze stajati satima I danima.. Procedura je kao kod ”ludog testa” Testo ke lepo narasti I u frizideru. Kad hocete praviti,samo uzmite ,bes premesivanja I razvijte koru ,a 1 cm,isecite na kvadrate zeljene velicine,premazati malo vodom pomazuci se . Pomesati sir I belance,pa filovati. Sastaviti krajeve prstima. Piroske orziti u dukomom vrelom ulju oko 3-4 minuta. Vaditi I staviti na kuhunjski papir da se ocede. Ove su piroske hrskave spolja,e mekane iznutra. Posluživanje

Коментари