Bambino

Sastojci PODLOGA 150 g keksa* OSNOVNA KREMA 7 dl mleka 3 dl tečne slatke pavlake 150 g šećera 1 kesica vanilin šećera 3 kesice praška za puding sa aromom slatke pavlake** 10 g mlevenog želatina 100 g maslaca ZA TAMNIJI SLOJ 300 g mlevenog keksa*** 100 g mlevenih pečenih lešnika 2 dl tečne slatke pavlake ili 200 g džema od kajsija**** ZA BELI SLOJ 100 g bele čokolade 200 g kisele pavlake GLAZURA 100 g čokolade za kuvanje 1 dl tečne slatke pavlake 1 kašičica instant kafe Priprema Osnovna krema 1. Praškove za puding i želatin pomešati sa 3 dl hladnog mleka. Preostalih 4 dl mleka pomešati sa slatkom pavlakom, dodati šećer i vanilin šećer i zagrejati do ključanja. Smanjiti vatru i u tankom mlazu uliti razmućeni prašak za puding i uz neprestano mešanje kuvati dok se ne zgusne. Dodati maslac i nastaviti sa zagrevanjem dok se maslac ne poveže sa smesom. Za tamni sloj 1. Odmeriti mleveni keks, lešnike i džem ili slatku pavlaku. Dodati 600 g osnovne kreme i izmešati mikserom. 2. Za beli sloj 3. U ostatak osnovnog krema dodati na kockice izlomljenu belu čokoadu i mešati dok se ne otopi. Pažljivo, bez miksera umešati mileram ili kiselu pavlaku. Slaganje 1. Keks namakati u mleko ili skuvanu kafu (nije navedeno u sastojcima) i složiti na tacnu u dva reda. Pažljivo naneti tamniji sloj i poravnati. Naneti beli sloj skoro do ivica i pažljivo poravnati , jer je mekan i preliva se preko ivica. Ostaviti preko noći u frižideru. Glazura 1. Čokoladu otopiti na pari ili u mikrotalasnoj pećnici. Slatkoj pavlaci dodati instant kafu i zagrejati skoro do ključanja. Umešati u otopljenu čokoladu i preliti preko kolača. Ostaviti u frižideru pola sata da se stegne i seći kolač na kocke.

Коментари