SASTOJCI ZA SPREMANJE BAKLAVE:
1/2 kg tankih kora
150 g mlevenih oraha
200 g šećera
150 g suvog grožđa
1/2 šolje istopljenog putera
Sastojci za preliv za poslasticu
600 g šećera
300 g vode
sok od 1 limuna
PRIPREMA POSLASTICE:
Za poslasticu, trebaće Vam tri kore. Ređajte ih u pleh.
Svaku treću koru premažite puterom.
Pomešajte orahe, šećer i suvo grožđe i ovim filujte svaku treću koru.
Isecite baklavu na više trouglova.
Zagrejte rernu na 200℃ i pecite baklavu 45 minuta.
Skuvajte sirup za baklavu.
Na šporetu rastopite šećer u vodi i dodajte sok od limuna.
Sirup kuvajte 5 do 6 minuta.
Hladnu baklavu prelijte vrućim sirupom.
Sačekajte da se baklava skroz ohladi i pospite je mlevenim orasima pre posluženja.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар