Baklava

SASTOJCI ZA SPREMANJE BAKLAVE: 1/2 kg tankih kora 150 g mlevenih oraha 200 g šećera 150 g suvog grožđa 1/2 šolje istopljenog putera Sastojci za preliv za poslasticu 600 g šećera 300 g vode sok od 1 limuna PRIPREMA POSLASTICE: Za poslasticu, trebaće Vam tri kore. Ređajte ih u pleh. Svaku treću koru premažite puterom. Pomešajte orahe, šećer i suvo grožđe i ovim filujte svaku treću koru. Isecite baklavu na više trouglova. Zagrejte rernu na 200℃ i pecite baklavu 45 minuta. Skuvajte sirup za baklavu. Na šporetu rastopite šećer u vodi i dodajte sok od limuna. Sirup kuvajte 5 do 6 minuta. Hladnu baklavu prelijte vrućim sirupom. Sačekajte da se baklava skroz ohladi i pospite je mlevenim orasima pre posluženja. Prijatno!

Коментари